U Zenici se okupili reprezentativci BiH pred početak kvalifikacija za Euro

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a gdje je počela pripreme za novi ciklus kvalifikacija Evropsko prvenstvo pod vodstvom novog selektora Faruka Hadžibegića.

Prvi trening je obavljen u nedjelju, dok se jučer pripremama pridružio veći broj reprezentativaca koji su zbog klupskih obaveza bili spriječeni ranije doći u Zenicu, dok bi s treninzima danas trebala priključiti još nekolicina igrača.

Igračima se pridružio i povrijeđeni Sead Kolašinac, a koji će raditi individualno i čije će zdravstveno stanje biti procijenjeno u narednim danima.

Sinoć je također obavljen još jedan trening, a osim selektora Hadžibegića, u stručnom štabu našeg nacionalnog tima su još Mehmed Janjoš, Elvir Rahimić, Nenad Gagro, Siniša Mrkobrada i Almir Seferović, te video analitičar Đorđe Jorović.

Podsjetimo, bh. reprezentacija će u četvrtak 23. marta otvoriti kvalifikacije za Euro 2024 koje se igra u Njemačkoj. Zmajevi će u Zenici dočekati selekciju Islanda, a potom će tri dana kasnije gostovati reprezentaciji Slovačke.