U Zeničko-dobojskom kantonu počelo drugo polugodište za đake

Jutros je u školama u Zeničko-dobojskom kantonu u kojima se nastava odvija po nastavnom planu i programu na bosanskom jeziku počelo drugo polugodište.

Prošlog je ponedjeljka nastava počela u Katoličkom školskom centru “Sveti Pavao” u Zenici te Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Visokom, dok je još 11. janaura drugo polugodište počelo u osnovnim i srednjim školama u opštinama Usora i Žepče, u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica te u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku. Medresa “Osman ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog takođe je počela 11. januara.

Svim smo školama poslali Uputstvo za odvijanje nastave u drugom polugodištu, u kojem smo naveli da se, u skladu s poboljšanom epidemiološkom situacijom, mogu vratiti klasičnom modelu izvođenja nastave. To znači da se učenici trebaju vratiti u školske klupe i prostore, a samo tamo gdje, zbog prostora ili drugog razloga, nije moguće nastavu odvijati u školama, da se i dalje može primjenjivati online model”, kazao je u izjavi za Fenu resorni ministar obrazovanja tog kantona Spahija Kozlić.