U Žepču počeo Božićno-novogodišnji sajam “Blagdanska čarolija 2023”

Na platou Doma kulture danas je otvoren 12. po redu božićno-novogodišnji sajam “Blagdanska čarolija 2023”, koji su zajedno organizovali Općina Žepče i JU “Dom kulture” Žepče.

Blagdansku čaroliju su otvorili ravnatelj JU “Dom kulture” Žepče Miroslav Ilić i Općinski načelnik Mato Zovko.

Za sve posjetioca sajma je osigurano nezaobilazno kuhano vino i čaj, kao i grah za koji su se tradicionalno pobrinuli članovi PD “Vis” Žepče. Posjetitelje i izlagače je svirkom uživo zabavljao Josip Tirić Rocky.

Sajam je prodajnog karaktera, a osim iz Žepča, sudjelovali su i izlagači iz susjednih općina. Na 20 štandova, se moglo pronaći mnoštvo slatko-slanih prehrambenih proizvoda, božićni ukrasi, prirodna kozmetika, drvena rezbarija, pčelinji proizvodi, razni likeri i ostale sitnice kao prilika za idealan poklon za božićno-novogodišnje blagdane.

Pored individualaca, obrtnika, porodičnih poljoprivrednih proizvođača, na sajmu su se predstavile i udruženja i ustanove koje prikupljaju sredstva za humanitarne akcije.

Tako je u sklopu globalne inicijative „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, Razvojna agencija Žepče u suradnji s Općinom Žepče, te Klubom poduzetnica Žepče, Udrugama žena: „Prva“ i „NARin“ Žepče, organizovale završnu aktivnost podrške ženama kroz koju su podjelom promotivnih materijala nastojali potaknuti zajednice da prepoznaju znakove nasilja, pruže podršku žrtvama i aktivno sudjeluju u sprječavanju ovog ozbiljnog problema.

Na štandu JU “Centar za djecu i odrasle s posebnim potrebama” su tradicionalno izloženi radovi štićenika Centra, a na štandu Osnovne škole Žepče djeca su prodajom kolača skupljala novac za humanitarnu akciju “Srce nije kamen”.