Udruženje žena “Gostović” započinje realizaciju projekta “osnaŽENA”

Udruženje žena “Gostović” započelo je s implementacijom projekta “osnaŽENA”, čiju realizaciju je podržala Telemach fondacija kroz Program regionalnih grantova za 2024. godinu.

Riječ je o novoosnovanom udruženju čiji je cilj usmjeren, ali ne i ograničen, na okupljanje i osnaživanje žena Zavidovića. Kroz ovaj projekt, žene imaju priliku da uče i stvaraju zajedno, gradeći osjećaj zajedništva i podrške među sobom.

Aktivnosti projekta obuhvataju širok spektar tema koje doprinose ličnom i profesionalnom razvoju žena. To uključuje radionicu proizvodnje sapuna, koja osim što pruža praktično znanje, promoviše i važnost održivog razvoja i kreativnog izražavanja.

Pored toga, kurs informatike omogućava ženama da steknu osnovna znanja i vještine u ovoj važnoj oblasti, čime se otvaraju nove mogućnosti za zapošljavanje i samostalno poslovanje.

Također, radionice projekt menadžmenta pružaju dragocjene alate i tehnike za uspješno planiranje i vođenje projekata, bilo da se radi o privatnom poduhvatu ili volonterskom angažmanu u zajednici.

Već su otvorene prijave za prvu aktivnost, radionicu proizvodnje sapuna, koja je izazvala veliko interesovanje među ženama u lokalnoj zajednici. Za one koji žele saznati više o projektu i kako se uključiti, detaljne informacije su dostupne na Facebook stranici udruženja.

Ove godine, kroz Program regionalnih grantova Telemach fondacije, podržano je ukupno 13 projekata širom Bosne i Hercegovine, što jasno pokazuje posvećenost fondacije unapređenju zajednica i podršku inicijativama koje doprinose razvoju lokalnih sredina. Ukupna sredstva izdvojena za ove projekte iznose 61.668 KM, što predstavlja značajan doprinos u ostvarivanju pozitivnih promjena u društvu.