Upriličena ceremonija dodjele medalja i pehara za mlade rukometaše RK Krivaja (FOTO)

Danas je u organizaciji RK Krivaja održana ceremonija dodjele medalja i pehara za mlađe selekcije ovog kluba i članove Škole rukometa, a koji su u nekoliko kategorija bili najbolji u svojim ligama i osigurali plasman na završnicu državnog prvenstva.

Krivaja je u generalnom poretku ostvarila najbolje rezultate u Omladinskoj rukometnoj ligi Sjever. Selekcije 2006. i 2010. godište su bile prve u svojim ligama, dok je selekcije 2004. godište bila druga te kroz doigravanje osigurala plasman na završnicu državnog prvenstva koja se igra polovinom juna. U kategoriji 2008. godište ekipa Krivaje je zauzela treće mjesto u svojoj ligi.

Današnju ceremoniju je svojim obraćenjem otvorio koordinator Škole rukometa Haris Galijašević, a potom se obratio i Mensur Sinanović, predsjednik UO RK Krivaja te predsjednik Rukometnog saveza BiH. Također, prisutnima su se obratili i pomoćnik načelnika Idriz Alihodžić te predsjedavajuća Općinskog vijeća Zavidovići Erna Merdić Smailhodžić.

Svi oni su pored čestitki Krivajinim dječacima istakli svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima i radom u RK Krivaja, te su još jednom naglasili opravdanu potrebu ulaganja u rukomet koji predstavlja svojevrstan simbol grada.