Utakmicama 18. kola završena sezona Kantonalne lige ZDK

Danas su na nogometnim terenima u našem kantonu odigrani mečevi 18. kola Kantonalne lige Nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona, čime je završena takmičarska sezona 2023/2024.

Prvi meč današnjeg programa ujedno je ponudio i najuvjerljiviju pobjedu, a Fortuna je sa 6:0 deklasirala Napredak. Irnis Kubat je postigao dva pogotka, dok su po jedanput pogađali Tarik Huzbašić, Sani Salijević, Anes Agić i Muhamed Kadrić.

Prvak lige Liješeva je gostujućom pobjedom protiv Proletera okončala sezonu, a za pobjedu gostiju iz Visokog rezultatom 1:3 dvaput je pogađao Amir Ališanović, uz jedan gol Tarika Ohrana. Jedini gol za domaće je dao Goran Todorović.

Novi Šeher se iz Tešanjke vratio s punim plijenom, a maglajski tim je sa 1:3 nadigrao Pobjedu. Mirsad Hrnjić je postigao dva gola uz jedan pogodak Hanisa Mulahasića, dok je jedini pogodak za domaće djelo Saliha Pezera.

Steel City je na Kamberović Polju savladao Zmaj rezultatom 4:2. Sanjin Subotić je u dva navrata pogađao gol gostiju, dok su po gol postigli još Mahir Jusić i Nasudin Smriko. Dvostruki strijelac za ekipu Zmaja je bio Anes Mulahasanović.

Susret u Varešu gdje je trebala gostovati ekipa Borca je registrovan službenim rezultatom za domaće zbog nedolaska gostiju iz Tetova.

U konačnom plasmanu Liješeva je sa 44 boda stigla do šampionske titule i promocije u veći rang, dok je druga Fortuna sa 37 bodova, a treći Zmaj sa 30. Na tabeli slijedi Steel City sa 27, zatim Vareš sa 26, Napredak sa 24 i Borac sa 21 bodom. Pobjeda i Novi Šeher su skupili po 20 bodova, dok je posljednji Proleter sa dva osvojena boda.

Rezultati 18. kola:

16:00 | NK Fortuna – NK Napredak 6:0
17:00 | NK Pobjeda – NK Novi Šeher 1:3
17:00 | NK Proleter – FK Liješeva 1:3
17:00 | NK Vareš – FK Borac 3:0 (službeni rezultat)
18:00 | NK Steel City – NK Zmaj 4:2