Uvjerljiva pobjeda Krivaje na Usori, novi hat-trick Šijerkića [FOTO]

Nogometaši Krivaje danas su gostovali na stadionu Topolik kod ekipe NK Usora u susret 5. kola Druge lige FBiH – Centar, te su na kraju slavili pobjedu rezultatom 4:1.

Od početka susreta se dalo naslutiti da je momčad Krivaje dosta raspoloženija za igru, a u ovom trenutku i kvalitetniji tim od današnjeg rivala.

NK Krivaja je mrežu domaćina načela u 26. minuti. Haris Džafić je centrirao iz slobodnog udarca, a sjajan u skoku je bio Albin Biloglavić koji glavom šalje loptu u mrežu.

Samo dvije minute kasnije bilo je 0:2. Zadnja linija Usore gubi loptu pred svojim golom, a ubačaj Adina-Asima Sojkića kapiten Mirsad Šijerkić posprema u mrežu.

U drugom poluvremenu Krivaja je koristila dva gola prednosti te čekala na novu grešku domaćina i priliku za kontra napade.

U 58. minuti Ćamil Smajlović je probio po krilu i centrirao, a Šijerkić glavom šalje loptu u mrežu za svoj drugi pogodak. Samo 10 minuta kasnije isti aktori, a Mirsad Šijerkić dolazi do hat-tricka, drugog u tri utakmice, te do svog osmog gola ove sezone.

Sve što je Usora uspjela napraviti jeste dođi do utješnog gola. Igrala se 74. minuta kada je Hasan Plančić dalekometnim udarcem postavio konačnih 1:4.

Krivaja sada na svom kontu ima devet osvojenih bodova i zauzima šestu poziciju, a u narednom kolu u Zavidovićima će gostovati NK Azot iz Vitkovića, dok Usora ostaje na šest bodova i narednog vikenda putuje u Vogošću na megdan FK Unis.