Večeras i sutra festivalske večeri “Studentskog ljeta” u Maglaju

Večeras i sutra će u Sportskoj dvorani u Maglaju bit održane muzičke večeri 51. izdanju Festivala “Studentsko ljeto”.

S početkom u 19:30 večeras će biti upriličeno veče narodne muzike, dok je sutra u istom terminu na programu Veče zabavne muzike.

Na festivalskoj pozornici predstavit će se više od 30 mladih interpretatora iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, te Bosne i Hercegovine.

Jučer je ovim povodom održana i press konferencija, a o festivalu su govorili Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj i članovi organizacinog odbora: Eldina Mehinagić, Josip Antunović, Benjamin Hasanić i Arnela Tumbić.

Mirsad Mahmutagić, Općinski načelnik Maglaj, dao je veliku podršku i povjerenje Organizacionom odboru.

Svih ovih godina, kako se bliži termin održavanja ‘Studentskog ljeta’, raste i uzbuđenje. To je nešto što traje više od 50 godina, sigurno je da je u organizaciju uloženo puno, prije svega ljubavi, ali i energije. Uz vrhunske izvođače i sjajan orkestar vjerujem da nas očekuje fantastična atmosfera i ovo je prilka da pozovemo sve naše Maglajlije da u petak i subotu dođu u sportsku dvoranu. Hvala svim predhodnim generacijama koje su dale svoj doprinos u organizaciji Festivala, a posebno hvala Organizacionom odboru koji je i ove godine vrijedno radio, jer puno je posla i aktivnosti koje se rade ‘u pozadini’. Plod njihovog višemjesečnog rada vidjeće naši sugrađani ali i gosti Maglaja ove dvije večeri“, rekao je Općinski načelnik Maglaja.

Muzički gosti Festivala su Esad Plavi i Denial Ahmetović, a voditelji će biti Maja Čengić Miralem i Lejla Durmo.