Vremenska prognoza: Nestabilno vrijeme danas, poznato kad stižu sunčani dani

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine lokalno mogu biti i obilnije. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 29°C.

U utorak će u našoj zemlji biti pretežno oblačno veći dio dana. Prije podne sa kišom i pljuskovima. Postepeno smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu se u Hercegovini očekuje sunčano vrijeme, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje do 33°C.

U četvrtak će u Hercegovini biti sunčano, u Bosni sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 33°C.