Vremenska prognoza: Niže temperature u odnosu na protekli period

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, sunčanije vrijeme će biti u prvoj polovini dana, a povećanje u drugoj polovini, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Danas je vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar je istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka će biti uglavnom između 16 i 22°C.

Sutra će u našoj zemlji biti pretežno oblačno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. U sjevernim i sjeveroistočnim područjima vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C.

U srijedu će također biti oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18°C.

U četvrtak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 24°C.

U ovoj sedmici će biti promjenljivo vrijeme praćeno kišom. Očekivane padavine bit će pljuskovite i povremeno praćene grmljavinom. Početkom maja izgledna je kratkotrajna stabilizacija vremenskih uslova, a potom će uslijediti period promjenljivog vremena.