Vremenska prognoza: Oblačni dani pred nama

Prije podne je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi. Do kraja dana se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima.

Vjetar je slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 28°C, na jugu zemlje do 30°C.

U srijedu će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. U drugoj polovini dana po Bosni može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Za četvrtak se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana širom Bosne su izgledni pljuskovi sa grmljavinom. U Hercegovini većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima pljuskovi su mogući na sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.