Vremenska prognoza: Oblačni dani pred nama

Danas je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Više padavina u cijeloj zemlji se očekuje od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najviša dnevna temperatura većinom između 16 i 22°C.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. Snijeg u nizinama je najizgledniji na području Krajine. Vjetar umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 2 i 8°C, u centralnim i istočnim područjima i do 12°C. U Hercegovini temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C.

U srijedu će u Bosni oblačno vrijeme. U nizinama će padati kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U jutarnjim satima prolazno u nizinama može padati snijeg. U Hercegovini djelomično vedro i sa prolaznim padavinama u jutarnjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Prije podne povremeno su mogući jaki udari vjetra. Temperatura zraka u Bosni većinom između 1 i 7°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 2 i 7°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

U četvrtak se u Bosni prognozira pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena naoblaka i sunčanije. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 15°C.