Vremenska prognoza: Oblačno vrijeme i padavine

Danas se u našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne se očekuje magla ili niski oblaci.

Vjetar će biti slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.

Sutra će prije podne biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje postepen porast naoblake. U večernjim satima kiša se očekuje u zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 14, na jugu do 17 °C.

Za srijedu se prognozira pretežno oblačno vrijeme uz djelimično smanjenje naoblake tokom dana. Kiša se očekuje na zapadu, sjeverozapadu i centralnim područjima Bosne u jutarnjim satima i tokom prijepodneva. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 19 °C.

U četvrtak se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Djelimično razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu do 9, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 20 °C.