Vremenska prognoza za dane vikenda

Jutros je u većem dijelu zemlje bilo pretežno oblačno vrijeme. Prije podne sunčanije je bilo na jugu i sjeverozapadu zemlje.

U drugom dijelu dana iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda prognoziraju da će u oblačnim područjima doći do postepenog smanjenja oblačnosti. Vjetar je slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C, na jugu zemlje od 23 do 26°C.

Sutra će u Bosni biti prije podne pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. U drugom dijelu dana u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima slaba kiša će zahvatiti veći dio Bosne. U Hercegovini sunčano prije podne. Povećanje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini biti pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u većem dijelu zemlje. U poslijepodnevnim satima prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C.

U ponedjeljak se u Bosni prognozira umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno sa slabom kišom ili pljuskom. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C,