Vremenska prognoza za dane vikenda

Danas je bilo promjenljivo i nestabilno vrijeme. Širom zemlje su registrovani lokalni pljuskovi i grmljavina, dok nas prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda i za vikend očekuju oblačni dani.

Sutra se većim dijelom dana očekuje umjerena naoblaka. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim, sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina se očekuje u Bosni. U poslijepodnevnim satima se prognozira prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.
U ponedjeljak će u Bosni uglavnom biti umjereno oblačno vrijeme. U jutranjim satima po kotlinama je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini se očekuje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.