Vremenska prognoza za dane vikenda pred nama

Danas je u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab većinom istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 27°C, na jugu zemlje do 30°C.

Sutra će u Bosni i Hercegovini biti sunčanije prije podne. U drugoj polovini dana se očekuje postepeno povećanje oblačnosti. U poslijepodnevnim i večernjim satima lokalno može pasti malo kiše na području Hercegovine, zapadnim, jugozapadnim i centralnim dijelovima Bosne. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.

U nedjelju se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ranim jutarnjim satima prolazno slaba kiša u Hercegovini i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.