Vremenska prognoza za naredne dane

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u Bosni će biti magle ili niske oblačnosti, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas možemo osjetiti vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera, a najviša dnevna temperatura zraka je uglavnom između 12 i 17°C.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će širom zemlje usloviti snijeg ili susnježicu, s tim što u nizinama može padati i kiša. Padavine će se postepeno širiti sa sjevera prema jugu zemlje. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini jugo veći dio dana. Temperatura zraka u Bosni većinom između 0 i 6°C. U Hercegovini jutarnja temperatura zraka između 1 i 6°C, a najviša dnevna između 8 i 14°C.

U srijedu nas očekuje pretežno oblačno vrijeme. Prije podne širom zemlje se očekuje snijeg, na krajnjem jugu kiša. U drugoj polovini dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti u večernjim satima. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -5 i 0°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 6°C, na jugu zemlje od 7 do 12°C.

U četvrtak se očekuje nešto ugodniji dan. U Bosni i Hercegovini će biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C.