Vremenska prognoza za vikend pred nama

Danas se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama će biti i magle. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C.

Sutra će u Bosni biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Poslije podne poneki lokalni pljusak je moguć na području Krajine i sjevera Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26°C.

U nedjelju će u Bosni biti sunčanije prije podne. Prolazno naoblačenje od sredine dana prema večernjim satima će usloviti lokalne pljuskove. U Hercegovini se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar prije podne će biti slab i južnog smjera. U drugom dijelu dana vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 27°C.