Vrhbosanska nadbiskupija organizuje prikupljanje pomoći Turskoj i Siriji

U svim župama i samostanima u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, u nedjelju 19. februara (veljače), pod svetim misama prikupljat će se još jedna dodatna milostinja kao novčana pomoć za sve stradale u razornom potresu u Republici Turskoj i Siriji, saopšteno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

U dopisu iz ordinarijata kojega su potpisali generalni vikar Vrhbosanske nadbiskupije mons. Slađan Ćosić i kancelar VN-a preč. Mladen Kalfić izražena je blizina svima koji su na bilo koji način pogođeni ovom velikom nesrećom.

Dok izražavamo svoje ljudsko suosjećanje i duhovnu blizinu svima koji su na bilo koji način pogođeni tom nesrećom, a za duše poginulih i za sve koji za njima žale uzdižemo svoju molitvu Bogu, želimo se pridružiti i pružanju konkretne pomoći turskom i sirijskom narodu“, navedeno je u dopisu uz odredbu: „Prema uputi našeg Nadbiskupa, koji se trenutno nalazi u Pragu na europskom kontinentalnom zasjedanju radi pripreme buduće Sinode, ovime pozivam da se u svim župnim zajednicama prikuplja novčana pomoć za stradale u potresu u Turskoj i Siriji, a osobito u nedjelju 19. veljače u obliku jedne dodatne milostinje. Neka župnici i upravitelji župa o tome upoznaju svoje vjernike na svetim misama radnim danom i u nedjelju 12. veljače

Isto tako su pozvali sve pastoralne djelatnike da na kraju nedjeljnih sv. misa 12. veljače zajedno s okupljenim vjernicima upute zajedničku molitvu da milosrdni Bog primi u svoje kraljevstvo sve stradale u ovom potresu.

Prikupljena sredstva u župama treba dostaviti Ekonomatu Vrhbosanske nadbiskupije do 25. veljače 2023, koji će onda preko Caritasa BiH ista sredstva uputiti potrebnima u Turskoj i Siriji“, zaključeno je u okružnici.