Z Portal polaznicima projekta “Mladi i mediji” uručio certifikate

Danas je u organizaciji Udruženje za informisanje i afirmisanje građana “Z-Media” upriličena završna radionica i dodjela certifikata u okviru projekta “Mladi i mediji za transparentnije i odgovornije društvo” koji je podržala Telemach Fondacija kroz Program regionalnih grantova za 2023. godinu.

Poslije tri radionice, praktičnih vježbi u grupi i individualnih zadataka, a tokom kojih su polaznici programa imali priliku objavljivati i svoje sadržaje na našem portalu, danas je za njih 20 koji su učestvovali u ovom programu upriličena dodjela certifikata i zahvalnica.

Dodjeli certifikata je prisustvovala i Maja Tursunović, direktorica Telemach Fondacije, a koja je pohvalila postignute rezultate i opredijeljenost fondacije za društveno koristan rad, naglasivši da je posebno raduje da su ciljna grupa ovog projekta bili mladi.

U ime Udruženja “Z-Media” i Z Portala obratio se predsjednik i glavni urednik Amar Buljubašić, koji se zahvalio Telemach Fondaciji za podršku projektu i aktivnostima udruženja, dok je certifikate polaznicima uručio koordinator projekta Belmin Bećiragić.