Za vikend sunčano vrijeme uz malo do umjerenu oblačnost

Danas će u našoj zemlji prije podne biti umjereno oblačno vrijeme. Smanjenje oblačnosti u drugoj polovini dana. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21, na jugu zemlje od 21 do 25 °C.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle i niskih oblaka. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10, na jugu zemlje do 14, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22, na jugu zemlje do 24 °C.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini  biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Tokom dana, postupno naoblačenje koje će u večernjim satima će uvjetovati i padavine. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 27 °C.

Za ponedjeljak se prognozira malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 15, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25, na jugu zemlje do 28 °C.