Zavidovićani Adin Faljić i Edin Klis novi rukometaši RK Zagreb

Adin Faljić i Edin Klis, mladi rukometaši iz Zavidovića, zvanično su predstavljeni kao novi igrači RK Zagreb.

Dvojica perspektivnih rukometaša, proizvoda Škole rukometa RK Krivaja, karijeru nastavljaju u hrvatskom velikanu koji naredne godine obilježava 100. godišnjicu postojanja.

O renomeu zagrebačkog kluba ne treba trošiti riječi, dovoljno je reći da je to klub koji je osvojio svako državno prvenstvo od nezavisnosti Republike Hrvatske (29 trofeja), prethodno su osvajali i 10 titula prvaka Jugoslavije, a 1992. i 1993. godine su bili i prvaci Evrope te na svom kontu imaju preko 60 osvojenih trofeja.

Za Adina Faljića ovo će biti prvi angažman van matičnog kluba, a u protekloj sezoni je bio izuzetno važna karika u ekipi RK Krivaja.

Edin Klis je nakon Krivaje nastupao još za Iskru iz Bugojna te za tuzlansku Slobodu s kojom je protekle sezone osvojio Kup BiH, te je važio za jednog od najboljih mladih igrača lige.

Obojica igrača su bili na spisku reprezentacije Bosne i Hercegovine koja je izborila plasman na Evropsko prvenstvo, a upravo je selektor našeg nacionalnog tima Ivica Obrvan ujedno i trener RK Zagreb.