Zavidovićanin Amer Ćosić pobjednik Super Chefa

Zavidovićanin Amer Ćosić pobjednik je kulinarskog takmičenja Super Chef koji se u proteklim mjesecima emitirao na televiziji Hayat, a čije superfinale je prikazano večeras.

Takmičenje je trajalo četiri mjeseca i učestvovalo je 12 chefova, a svake sedmice su emitirane četiri emisije.

Nakon svake sedmice stručni žiri sastavljen od tri člana bi obično jednog takmičara koji je najmanje zadovoljio “poslao kući”.

Do superfinala emitiranog večeras preostala su tri člana, a laskavo priznanje superchefa je pripalo Ameru Ćosiću sa 83 boda osvojena tokom superfinalne emisije. Osim priznanja, pripala mu je i novčana nagrada u iznosu od 5000 KM.

Super Chef je za mene bio prelijepo iskustvo, edukativno, pomalo i iscrpljujuće. Već smo svi bili na izmaku snaga jer svi smo imali i obaveze mimo takmičenja. A pod mi, govorim o ljudima, novim prijateljima, koji su bili zajedno sa mnom u emisiji“, kazao je Amer Ćosić za Z Portal.

Prvo bih se zahvalio porodici koja me je podržavala od početka, svojim sugrađanima i ostalim ljudima koji su mi davali pozitivne komentare na društvenim mrežama, podržavali me i one koji možda i nisu pozdravljam ovom prilikom. Zahvaljujem se televiziji Hayat na ukazanom povjerenju što su mi dali priliku da se takmičim i pokažem koliko znam i umijem. Naravno bilo je tu i velikih uspona, a i velikih padova, zavisno od dana do dana, mog raspoloženja, vremena kojeg smo imali za pripremu. Možda ponekad malo i treme. Ali kada pogledam širu sliku, stvarno sam prezadovoljan onime sto sam pokazao, nadam se da nisam nikoga pa ni sebe osramotio ni u jednom trenutku. Uglavnom, uživao sam“, dodaje Amer.

Za kraj poručujem svima da se prijave na ovaj tip takmičenja ili bilo koji drugo format takmičenja i da se upuste u sve izazove koje im život nosi, jer iz svakog ćemo izaći zreliji, pametniji, jači, a što je najbitnije – sretniji“, zaključuje on.

Amer je pokupio simpatije žirija i publika, a sigurno i da će vaše ukoliko se odlučiti probati njegove kulinarske delikatese, koje je moguće probati svaki dan u restoranu San Remo u Zavidovićima.