Zavidovićanke na spisku nogometne reprezentacije BiH

Seniorske reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se jučer u Trening centru N/FSBiH u Zenici, gdje su započele pripreme za prijateljske susrete sa Albanijom i Mađarskom.

Selektorica Samira Hurem je na spisak igračica na koje računa u ovim susretima uvrstila Merimu Gradinović i Almu Krajinić, nogometašice iz Zavidovića. Gradinović trenutno s dosta uspjeha nastupa za mostarsku ekipu ŽFK Emina. Dok je Krajnić igračica najbolje bh. ekipe SFK 2000 Sarajevo već nekoliko sezona i nastupala je za juniorsku selekciju naše zemlje.

Na spisku se nalaze slijedeće igračice:

Envera Hasanbegović (SFK 2000 Sarajevo), Indira Faković (Emina), Nikolina Todorić (Banja Luka), Selma Kapetanović (SFK 2000 Sarajevo), Melisa Hasanbegović (Ferencvárosi TC, Mađarska), Sumeja Bektaš (SFK 2000 Sarajevo), Valentina Šakotić (Radnik Bumerang), Nikolina Vujadin (Lokomotiva), Amela Kršo (SFK 2000 Sarajevo), Selma Hasić (Fortuna), Maja Hrelja (Emina), Fadila Mujkić (SFK 2000 Sarajevo), Naida Haračić (Iskra), Đula Velagić (SFK 2000 Sarajevo), Marija Ana Milinković (SFK 2000 Sarajevo), Dajana Spasojević (SFK 2000 Sarajevo), Branka Bagarić (Široki Brijeg), Minela Gačanica (Breznica, Crna Gora), Marija Damjanović (Lokomotiva), Sofija Krajšumović (Radnik Bumerang), Maja Jelčić (SFK 2000 Sarajevo), Alma Krajnić (SFK 2000 Sarajevo), Elma Husić (Emina), Merima Gradinović (Emina), Gloria Slišković (SFK 2000 Sarajevo).

Pred nama su dvije test utakmice sa Albanijom i Mađarskom i to će biti veoma kvalitetne provjere za nas. Pozvali smo 25 igračica, a osim Melise Hasanbegović i Minele Gačanice sve nastupaju u našoj zemlji. Cilj ovog okupljanja je da provjerimo sve mlade igračice kako bismo što bolje selektirali „A“ tim za nove kvalifikacije. Važno nam je da igračice koje su manje igrale u prošlom ciklusu dobiju minutažu i pokažu svoj kvalitet. Nećemo zanemariti rezultat jer uvijek želimo da pobijedimo, ali najbitnije u ovom trenutku je da provjerimo sve igračice“, izjavila je selektorica Hurem.

Meč sa Albanijom na programu je 9. aprila u 16 sati u zeničkom Trening kampu, a s Mađarskom 13. aprila u Telkiju pored Budimpešte s početkom u 14 sati.