Zavidovići: Policija prilikom legitimisanja pronašla opojnu drogu

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 12. septembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer su u mjestu Skroze policijski službenici Policijske stanice Zavidovići izvršili legitimisanje i pregled lica H.S. rođenog 2000. godine, iz Zavidovića, kojom prilikom su pronašli dva sadržaja biljne i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta, a lice lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje.

U Zenici je u subotu, 11. septembra, u Ulici profesora Mustafe Čauševića, od strane lica I.A. rođenog 1999. godine, iz Zenice, izvršeno krivično djelo nasilničkog ponašanje kojom prilikom su nanesene lakše tjelesne povrede licu K.M. rođenom 1999. godine, također iz Zenice. Od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na dokumentovanju izvršenog krivičnog djela.

Jučer se u dežurnu službu Policijske stanice Nemila putem telefona obratilo lice M.S. iz Teslića i tom prilikom prijavilo da je nepoznato lice dana 10.9.2021. godine iz kuće u vlasništvu istog, a koja se nalazi na lokalitetu Biljevac, otuđilo novčanik u kojem se nalazio određen iznos novca i lični dokumenti oštećenog. Od strane policijskih službenika poduzete su mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljene krađe.