Zavidovići: S parkinga ukraden Golf II

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede, navedeno je u izvještaju MUP-a ZDK za 13. septembar.

U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

U Zavidovićima je u toku noći s 12. na 13. septembra, s parking prostora u ulici Husein-kapetana Gradaščevića, od strane nepoznatog lica izvršena teška krađa putničkog motornog vozila marke “Golf 2”, registarskih oznaka M89-J-984, vlasništvo lica I.M. iz Zavidovića. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Zenici je u periodu od 8. do 13. septembra, u mjestu Koprivna, sa gradilišta firme „Hering” d.d. Široki Brijeg, na podionici autoputa A1, od strane nepoznatog lica izvršena krađa 90 metara električnog kabla. Od strane službenika Policijske uprave I su poduzete mjere i radnje na rasvjetljavanju prijavljene krađe.

Sinoć je u 21:20, od strane nepoznatog lica u ulici Prve zeničke brigade, uz prijetnju hladnim oružjem, izvršeno je razbojništvo nad uposlenicom samoposluge “Hass Komerc”, kojom prilikom je otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanju počinioca istog.

Na području kantona dogodilo se sedam saobraćajnih nezgoda u kojim su tri lica zadobila lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.