Zavidovići: Zapalio stub dalekovoda pa ostavio sedam naselja bez struje

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u 12 slučajeva, navedeno je u biltenu MUP-a ZDK za 11. april.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Jučer je u 10:20, dežurna služba Policijske stanice Zavidovići obaviještena da je u mjestu Predražići od strane nepoznatog lica izvršeno krivično djelo oštećenje tuđe stvari na način da je isto zapalilo drveni stub dalekovoda, koji se nakon toga i srušio, uslijed čega je sedam okolnih naseljenih mjesta ostalo bez napajanja električnom energijom. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.

U Olovu je jučer 13:40 dežurna služba Policijske stanice obaviještena da je lice M.D. posjeklo stablo smrče koje je palo na dalekovod, što je dovelo do prekida napajanja električnom energijom jednog dijela naseljenog mjesta Dugandžići. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Olovo.

U Visokom je u toku noći s 10. na 11. april, u ulici Husein bega Gradaščevića, izvršena teška krađa u podrumske prostorije kuće vlasništvo lica H.E. iz kojih je tom prilikom otuđeno pet aluminijskih radijatora, jedan elektromotor, dva umivaonika i bojler. Daljnji rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Visoko.

Na području kantona dogodila se jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.