Zavidovićka publika uživala u predstavi “Žena koja je skuhala svog muža”

Večeras je u Centru za kulturu Zavidovići u povodu obilježavanja 65. godišnjice rada ove ustanove organizovana premijera predstava “Žena koja je skuhala svoga muža”.

Zavidovićka publika koja se zaželjela kulturnih sadržaja pokazala je veliki interes, a što se vidjeli na velikom odzivu publike.

Ovo predstava je odigrana simbolično na današnji datum, obzirom da je upravo 9. septembra 1956. godine odigrana prva predstava u ovoj ustanovi.

Predstava je organizovana u produkciji Centra za kulturu, a u režiji Miroljuba Mijatovića. Ista je igrana po tekstu Debbie Isitt, a glumačku postavu su činili Anđela Ilić, Tamara Miličević-Stilić i Adem Smailhodžić.

Ovaj predložak i postavka za koju smo su se odlučili zahtijeva od glumaca da neprestano rove po sebi, da na površinu, dakle pred publiku, iznose sebe i da nam pokažu kako mi svi reagujemo na takve situacije u živote koje se mogu dogoditi svima nama“, rekao je u najavi ove predstave režiser Miroljub Mijatović.

Predstava će reprizno biti igrana 17. septembra s početkom u 19:30, a u okviru manifestacije obilježavanja Dana općine Zavidovići.