Zavidovićki sajam 2023: Mjesto susreta zajednice i kvalitetnih proizvoda

U petak 15. septembra u Zavidovićima će biti održan “Zavidovićki sajam 2023”, a s početkom u 9:30 sati.

Cilj sajma je promocija i podrška poljoprivrednim proizvođačima i njihovim proizvodima, a posjetioci će imati priliku upoznati se sa širokim spektrom proizvoda koji su proizvedeni na lokalnom području.

Obzirom da je sajam prodajno-izložbenog karaktera to je ujedno prilika i da se da konkretna podrška lokalnim proizvođačima, a učešće će uzeti brojni izlagači, dok je organizator pripremio i bogat zabavni program.

Zavidovićki sajam će vam pružiti jedinstvenu priliku da podržite lokalnu zajednicu i istovremeno uživate u vrhunskim proizvodima koje ona nudi, od svježe ubranih voća i povrća, preko kvalitenih domaćih proizvoda, unikatnih ručno izrađenih predmeta i suvenira pa sve do turističke ponude. Sajam je mjesto susreta zajednice i kvalitetnih proizvoda, poručuju iz Razvojne Agencije Zavidovići (RAZ), nosioca ovog projekta.

Osim toga, posjetioci će imati priliku degustirati i gastro stol sa raznovrsnom ponudom te družiti se s lokalnim proizvođačima, čuti njihove priče i saznati više o njihovom radu i procesu stvaranja tih proizvoda.

Zavidovićki sajam nastaje kao potreba poljoprivrede da iskaže svoje potencijale i perspektive razvoja kroz direktni kontakt s potrošačima, ali i kao evolucija izložbi “Lokalni zavidovićki proizvod” koje su prerasle svojim sadržajima u sajam.

Pozivamo vas da nas posjetite sa svojim obiteljima, prijateljima i voljenima te provedete nezaboravan dan na Zavidovićkom sajmu. Budite sigurni da ćete pronaći nešto posebno za sebe ili ipak da pružite podršku lokalnoj zajednici kupovinom njenih proizvoda, poručuju organizatori.

“Zavidovićki sajam 2023” održati će se ispred Gradske uprave Zavidovići, u sklopu programa obilježavanja dana Grada Zavidovići, s početkom u 9:30 sati.