Završen jesenji dio prvenstva u Centru: Krivaja spasila bod u Brezi, Moševac prokockao pobjedu

Danas su odigrana preostala dva susreta 15. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a čime je okončan jesenji dio takmičarske sezone.

Na Gradskom stadionu u Maglaju nogometaši Moševca su ugostili Kolinu, a gosti koji su na ovoj utakmici imali tek dva rezervna igrača su stigli do pobjede nakon preokreta. Moševac je poveo nakon sedam minuta igre golom Tarika Adilovića, međutim Kolina je golom Ilhana Bičevića i Ajdina Palete u 84. i 88. minuti došla do pobjede rezultatom 1:2.

U Brezi je ekipa Rudara za protivnika imala Krivaju, a koja je u posljednjoj minuti utakmice spasila bod. Rudar je poveo poslije dvije minute igre u drugom poluvremenu golom Ermina Jusića, a konačnih 1:1 je postavio Šijerkić Mirsad u 90. minuti.

Izvještaj sa utakmica odigranih jučer možete pronaći ovdje, a početak druge polusezone je planiran pred proljeće, odnosno 16. i 17. marta.

Jesenji šampion je Famos sa 39 bodova, Natron ima 31, a slijede Unis i Baton sa 29 bodova. Na začelju su Igman i Usora sa po 10 bodova, dok je Ilijaš u prvom dijelu sezone skupio tek devet bodova.

Rezultati 15. kola:

FK Famos – NK Žepče 1919 3:0
FK Borac – NK Usora 4:2
FK Unis – NK Natron 0:0
NK Nemila – FK Mošćanica 6:1
NK Bosna – FK Baton 5:1
FK Igman – NK Ilijaš 3:0

NK Moševac – NK Kolina 1:2
FK Rudar – NK Krivaja 1:1