Završena sezona u Centru, Čelik proslavio titulu

Jučer je utakmicama 30. kola spuštena zavjesa na još jednu sezonu Druge lige FBiH – grupa Centar.

Na Gradskom stadionu u Zavidovićima ekipa NK Krivaja je dočekala NK Moševac, a susret je završen bez golova. Bod u ovom susretu je domaćinu i matematički osigurao opstanak.

Na Ilidži je kod ekipe FK Mošćanica gostovao sastav NK Žepče 1919, a iako su gosti vodili dvaput golovima Armina Imamovića i Bekira Delića, domaći tim je vraćao stvari u egal preko Kemala Inajetovića i Mirze Šube te je susret u konačnici završen rezultatom 2:2.

Na Gradskom stadionu u Maglaju ekipa NK Natron je sa 3:2 savladala desetkovani FK Borac. Veldin Omerović, Muamer Kadušić i El-Harun Hrnjić su pogađali za Maglajlije, a za goste iz Jelaha su strijelci bili Haris Jupić i Anel Travnjak.

Iako su stigli do pobjede, Natron će ovisiti o ishodu doigravanja za ulazak u Prvu ligu FBiH, odnosno, ukoliko nogometaši Čelika izbore promociju tada će ovaj rang napustiti dva posljednjeplasirana tima, umjesto tri tima, što bi išlo u prilog maglajskom klubu.

NK Čelik je sinoć na Bilnom Polju pokazao još jednom šampionski kvalitet, a Zeničani su sa 2:0 savladali FK Unis. Strijelci su bili Mirsad Šijerkić i Ali Međuseljac, a nakon utakmice je Crno-crvenim uručeni trofej za pobjednika Druge lige FBiH – Centar.

U preostalom susretima posljednjeg kola, NK Kolina je u lokalnom derbiju sa 3:2 savladao NK Azot, dok je u najefikasnijoj utakmici kola NK Ilijaš sa 4:3 savladao NK Bosna. FK Famos je sa 4:0 bio bolji od NK Usora, dok je FK Rudar sa 3:0 savladao FK Baton.

Najbolji strijelac lige je Armin Cibra iz Famosa sa 25 golova, prati ga Čelikov Mirsad Šijerkić sa 20, te Ivan Martinović iz Žepča sa 19 pogodaka.