Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili čestitke povodom Kurban-bajrama

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović uputili su čestitku muslimanima povodom nastupajućeg praznika Kurban-bajrama.

Čestitka je upućena poglavaru Islamske zajednice u BiH reisu-l-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj zemlji i u svijetu.

Željko Komšić je u svojoj čestici naveo:

Sreću, dobro zdravlje, mir i blagostanje neka donese ovaj veliki praznik Kurban-bajram Vama i Vašoj porodici. Kurban-bajram je prigoda da se zbližimo, njegujemo tradiciju i običaje, da vratimo nadu u bolje sutra i budemo solidarni. 

Kulturne različitosti treba da budu naše bogatstvo i ponos svih nas, bez obzira na vjeru i naciju. Treba da nas povezuju, a ne da nas razdvajaju. Budimo primjer drugima u izgradnji kvalitetnijeg, prosperitetnijeg i pravednijeg društva.

Uz želju za dobro zdravlje i porodičnu radost, upućujem najiskrenije čestitke Vama, muftijama, imamima i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u našoj Bosni i Hercegovini i u svijetu. BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

U čestici Šefika Džaferovića upućenoj reisu-l-ulemi Islamske zajednice BiH Huseinu ef. Kavazoviću stoji:
Vama i svim muslimanima u Bosni i Hercegovini, domovinskim zemljama i dijaspori čestitam Kurban-bajram.

Vrijeme Kurban-bajrama je vrijeme kada obnavljamo svijest o značaju podnošenja žrtve u ime višeg cilja, te jačamo našu duhovnu snagu kako bismo spremniji dočekali iskušenja koja su pred nama.

Neka i ovaj Kurban-bajram prođe u duhu stare bosanskohercegovačke tradicije multikulturalizma. Neka muslimani provedu bajramske dane sa svojim najmilijima, u zdravlju i rahatluku, i neka podijele radost sa svojim prijateljima i komšijama.

Bajram šerif mubarek olsun!