Ženska kadetska rukometna reprezentacija BiH osvojila drugo mjesto na IHF Trophy turniru

Kadetska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) jučer je u Prištini protiv domaće selekcije Kosova odigrala finale IHF Trophy Europe turnira, a uspješnije su bile domaće igračice rezultatom 39:33.

Bh. rukometašice predvođene selektorom Fuadom Mahmutovićem su odigrale vrlo dobar turnir. U prvom kolu savladale Gruziju sa 38:23, zatim je “pala” i Velika Britanija sa 40:28, dok je Albanija deklasirana rezultatom 56:13.

U subotnjem polufinalu izabranice selektora Fuada Mahmutovića su bile bolje od Bugarske rezultatom 29:23, čime su rezervisale kartu za finale koje je pripalo reprezentaciji Kosova koja je imala ulogu domaćina turnira.

IHF Trophy Europe predstavlja i fazu kvalifikacionog turnira za Svjetsko prvenstvo, te se pobjednik plasirao u interkontinentalnu fazu IHF Trophy turnira.

Također, vrijedi istaći da su dres reprezentacije Bosne i Hercegovine nosile i rukometašice Krivaje Adna Latifović i Vildana Bajrić, a koje su na svakom meču dale značajan doprinos te bila među najefikasnijim igračicama susreta.