Zmajevi pristižu u Helsinki pred susret s Finskom, Višća otpao sa spiska

Selektor Petev je pred polazak izjavio: „Idemo sa optimizmom u Finsku. U kontaktu smo bili ovih dana sa igračima i ne očekujem da bude nekih većih problema oko njihovog dolaska. Planirali smo da sutra (ponedjeljak) u 20 sati održimo prvi trening jer igrači dolaze u različito vrijeme. Fokusiran sam samo na našu ekipu i s obzirom na to da imamo malo vremena, pokušat ću da im prenesem svoju viziju i razmišljanja. Kao što sam ranije rekao, imamo kvalitetne igrače i siguran sam da će igrati borbeno i maksimalno motivisano.

Pred nama je jako malo vremena i svega dva treninga ćemo odraditi do prve kvalifikacione utakmice. Sigurno da nije dovoljno za kvalitetnu pripremu, međutim u klubovima radimo, sezona je u punom jeku i spremni smo. Što se mene tiče u dobroj sam formi, spreman sam da pružim maksimum kao i uvijek kad nastupam u dresu reprezentacije”, rekao je Eldar Ćivić.

Protivnika dobro poznajemo jer smo u prošlim kvalifikacijama igrali protiv njih. Upoznati smo sa njihovim kvalitetima i to je dobra ekipa. Vjerujem da možemo u meču sa Finskom da nametnemo naš ritam i nadam se dobrom rezultatu“, doda je on.

Dolazak ostalih reprezentativaca se očekuje dana, a reprezentacije se ovog mjeseca neće priključiti Edin Višća, koji je zbog povrede pauzirao neko vrijeme i mada je počeo sa treninzima još nije dovoljno spreman i u punoj igračkoj formi.