Zmajevi složni: Zaslužili smo više od poraza

Nakon sinoćnjeg minimalnog poraza reprezentacije Bosne i Hercegovine protiv Francuske nekoliko reprezentativaca je dalo izjave za zvaničnu stranicu našeg Nogometnog saveza.

Osim pomoćnog trenera Elvira Rahimića, Edin Džeko i Rade Krunić su sinoć bili složni da je naša reprezentacija pristupom i zalaganjem tokom utakmice protiv svjetskih prvaka zaslužila više od poraza, a slično mišljenje dijele i drugi reprezentativci.

Razočaran sam jer smo odigrali odličnu utakmicu. Žao mi je što to nismo krunisali barem bodom. Imali smo nekoliko dobrih šansi. Nismo zadovoljni rezultatom, ali vidi se pomak u našoj igri. Napredujemo iz utakmice u u utakmicu. Momci su zaslužili podršku javnosti, da lakše izgradimo ekipu, dobijemo samopouzdanje i krenemo pobjeđivati“, rekao je Ibrahim Šehić.

Znali smo da moramo biti kompaktni protiv Francuske koja je sjajna ekipa. To su ipak svjetski prvaci. Analizirali smo dobro igru Francuske i pokušali da neutrališemo njihova krila. Nismo im dali puno prilika. Međutim jedan trenutak nepažnje i vrhunska ekipa to iskoristi. Moramo naučiti nešto iz ovoga. Ekipa je mlada i ovo mi izgleda mnogo ozbiljnije nego na prethodnim akcijama. S pozitivnim utiscima odlazimo s ovog okupljanja“, dodao je naš golman.

Može se reći da smo u utakmicama sa Finskom i Francuskom pokazali dobru igru. Bili smo požrtvovani i igrali smo na visokom nivou. Večeras smo parirali Francuskoj, ali nismo imali sreće. Nismo iskoristili naše šanse i golman Lloris je bio na visini zadatka. Ostaje žal što nismo ostvarili bolji rezultat“, smatra Gojko Cimirot.

Odigrali smo veoma dobru utakmicu i smatram da smo zaslužili barem bod. Imali smo neke šanse koje nismo iskoristili i nadam se da ćemo imati više sreće u narednim utakmicama. Ipak, vidjelo se da smo kvalitetno radili na treninzima i odigrali smo korektnu utakmicu“, izjavio je Amir Hadžiahmetović.

Jako mi je žao što nismo ostvarili barem neriješen rezultat. Mislim da smo to zaslužili. Francuska je vrhunska ekipa, ali mi smo im pružili jak otpor i imali smo neke šanse koje smo trebali da iskoristimo. Nažalost, izgubili smo ali ne treba sada da stanemo. Okrećemo se narednim mečevima. Mogli smo dosta toga da naučimo večeras i bez obzira na poraz vidjelo se da možemo igrati protiv najboljih. To će nam sigurno dati samopouzdanja za dalje. Očigledno da smo sve kompaktniji i pokazali smo kroz ove dvije kvalifikacione utakmice da imamo kvalitet“, kazao je bh. reprezentativac Darko Todorović.