Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke u povodu pravoslavnog Božića

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Željka Cvijanović uputili su čestitke vjernicima u povodu pravoslavnog Božića.

Željka Cvijanović je uputila čestitku patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vjernicima, a u kojoj se navodi:

Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika, upućujem vam iskrene čestitke, sa željom da Božić u sve domove unese spokoj, sreću, zdravlje, napredak i vjeru u bolje sutra.

Neka nas snaga praznika rođenja Hristovog, praznika porodice,  pomirenja i milosrđa,  duhovno ojača i nadahne da osnažimo vrline mira, ljubavi prema bližnjima i tolerancije.

U to ime, pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom „Mir Božji – Hristos se rodi“!

Predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić je uputio je božićnu čestitku mitropolitu dabrobosanskom gospodinu Hrizostomu i svim građanima koji dočekuju Božić po Julijanskom kalendaru.

On navodi:

Vaše Visokopreosveštenstvo, Vama i svim Bosancima i Hercegovcima koji dočekujete Božić po Julijanskom kalendaru čestitam jedan od najradosnijih praznika. Želim da ovaj poseban dan donese radost, dobro zdravlje i blagostanje Vama i svim porodicama.

Društvo vaših najmilijih neka vam srca ispuni toplinom i srećom, koje ćete nesebično dijeliti sa onima kojima su najpotrebnije, šireći poruke mira i zajedništva. 

Želim svima da Badnji dan provedete u miru i blagostanju. Hristos se rodi!

Član Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović prisustvovao je tradicionalnom božićnom koncertu SPKD „Prosvjeta“, održanom u Narodnom pozorištu Sarajevo