Rukometaši Krivaje poraženi od Leotara u susretu Kupa BiH

Rukometaši Krivaje iz Zavidovića večeras su poraženi u Trebinju u susretu prvog kola Kupa BiH protiv RK Leotar. Domaća ekipa je slavila pobjedu rezultatom 32:28 (21:15).

Početak susreta je pružio dosta efikasan period igre, obje ekipe su snažno otvorile utakmicu i igralo se gol za gol.

Leotar je vodio pri rezultatu 1:0 i 2:1, zatim je Krivaja imala prednosti pri rezultatu 2:3 i 2:4, a prvi put domaća ekipa stiže do dva gola pri rezultatu 6:4.

Krivaja stiže do izjednačenja, a zatim domaći prave seriju od tri gola i stižu do 9:6. Od tog trenutka domaća ekipa je čvrsto držala prednost i sredinom prvog dijela stiže na plus pet kod rezultata 13:8 nakon čega dvojica igrača Leotara dobijaju isključenje na dvije minute što omogućava Krivaja da se ponovo vrati na tri gola zaostatka.

Poslije vraćanja isključenih rezultata Leotar brzo vraća pet pet golova prednosti, a do kraja poluvremena stižu i na plus šest, te se na pauzu odlazi pri rezultatu 21:15.

Na početku drugog poluvremena rukometaši Leotara stižu i do maksimalnih sedam golova prednosti pri rezultatu 23:16 i u tom trenutku je bilo jasno da Krivaja teško može da se vrati u utakmicu.

Ipak rukometaši Krivaje uspijevaju unijeti malo neizvjesnosti u posljednji period utakmice. U dva navrata se vraćaju na tri gola zaostatka, kod rezultata 24:21 i kod rezultata 27:24 na desetak minuta prije kraja susreta, ali u oba navrata ekipa Leotara nije dozvolila da padne u krizu i brzo vraća pet golova prednosti. Susret je završen konačnim rezultatom 32:28.

RK Leotar je večeras do pobjede predvodio golman Sidik Omerović s nekoliko fantastičnih intervencija, te Vladimir Tomić sa osam pogodaka koliko je imao i Marko Parežanin, a efikasan u dresu domaćina je bio i Ajdin Smajilbegović koji je potomak rukometne škole Krivaje s pet golova. U redovima RK Krivaja najefikasniji su bili Deni Velić sa sedam golova, te Ismir Salkić s pet pogodaka.

Narednog vikenda se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, a RK Krivaja će gostovati u Gornjem Vakufu kod ekipe RK Sloga.

RK Leotar: Stojanović, Omerović, Savović, Smajilbegović 5, Tomić 8, Milojević 4, Ratković 1, Inić, V. Kovač, Komnenović 2, Ninković 1, Ivanović 3, Šešlija, Parežanin 8, Grk, Veraja, Orbović, D. Kovač. Trener: Darko Tavrić.

RK Krivaja: Ali Muhamed Omerović, Velagić, Amitović 3, Bašić 2, Velić 7, Salkić 5, Mehić 2, Alić, Faljić 4, Čolaković, Abdurahmanović 1, Mehinagić 2, Džakmić 2, Hadžihasić, Kovačević. Trener: Adnan Đerzić.